ГоловнаСвіт

"Крым. Путь на Родину" заборонили у Франції завдяки активістам з української діаспори

Посольство України подякувало українській громаді за патріотичну позицію

 "Крым. Путь на Родину" заборонили у Франції завдяки активістам з української діаспори
Кадр из фильма "Крым. Путь на Родину" Андрея Кондрашова

У Франції активісти з української діаспори домоглися скасування показу російського фільму "Крым. Путь на Родину", який розповідає про анексію півострова, повідомляють Крим.Реалії.

Цей фільм планували до показу у французькому місті Бордо в п'ятницю, 11 грудня.

Для того, щоб домогтися від міської влади скасування кінопоказу, активісти ініціативи "Євромайдан Бордо" (Collectif Euromaidan Bordeaux) створили відповідну петицію. Про це повідомив українець, який живе у Франції, учасник "Євромайдану Бордо" Василь Сліпак.

"Активісти запустили поширення петиції і паралельно контактували з посольством, щоб вони написали терміново лист мерові Бордо Алену Жуппе. Ініціатива швидко поширилася в різних французьких спільнотах українців у соцмережах. Пізніше петиція потрапила в український сегмент, і вже до кінця дня кількість підписантів істотно збільшилася", - розповів Василь Сліпак.

Посольство України у Франції привітало скасування кінопоказу і подякувало громадськості за її роль у цьому рішенні міської влади Бордо.

Фото: фейсбук

Фільм "Крым. Путь на родину" – двогодинне документальне кіно, в якому президент Росії Володимир Путін та інші фігуранти подій, що сталися на півострові рік тому, розкривають свою версію того, як Крим переходив під контроль Москви.

Через трансляцію фільму "Крым. Путь на родину" в Молдові припинили трансляцію російського телеканалу "Россия 24", оскільки, як заявила Координаційна рада з телерадіомовлення, в цьому фільмі використовувалися "агресивні формулювання, що мають антидержавну спрямованість щодо України".

Нагадаємо, Верховна Рада Україна офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram