ГоловнаСвіт

Росія і КНДР почнуть співпрацювати в галузі електроенергетики

Москва має намір зайнятися реконструкцією і будівництвом енергетичних об'єктів у КНДР.

Росія і КНДР почнуть співпрацювати в галузі електроенергетики
Россия и КНДР

Росія і КНДР підпишуть угоду в галузі електроенергетики під час візиту російської делегації в Північну Корею.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на заступника міністра енергетики РФ Антона Інюцина. 

Угода, за словами Інюцина, передбачає три напрями співпраці: реконструкцію та будівництво енергетичних об'єктів на території КНДР, вивчення перспектив розвитку нових технологій у сфері електроенергетики в республіці й обмін досвідом серед фахівців цієї галузі.

Інюцин також повідомив, що Росія може допомогти КНДР вирішити проблему дефіциту електрики. Він зазначив, що республіці знадобиться будівництво "серйозного блоку електростанцій". "Це великий обсяг роботи, розрахований на багато років", - додав Інюцин.

Також заступник міністра повідомив, що Росія розробляє проект поставки електроенергії в торгово-економічну зону Расон на кордоні з Китаєм і Приморським краєм.

Головною проблемою, за словами заступника міністра, є пошук схем розрахунків КНДР за російські проекти, "враховуючи деякі особливості фінансової системи в КНДР".

Російська делегація в Пхеньяні бере участь у засіданні міжурядової робочої групи з енергетики.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року повідомляли, що Росія надасть КНДР землі в оренду. Раніше, в жовтні того самого року, РФ і КНДР перейшли на розрахунки в рублях. А 12 листопада депутат від фракції ЛДПР Ілля Дроздов запропонував заселяти спорожнілі російські села азіатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram