ГоловнаСвіт

Росія запланувала в держбюджеті $1,2 мільярда на війну в Сирії

Це становить приблизно $ 3,3 мільйона в день

Росія запланувала в держбюджеті $1,2 мільярда на війну в Сирії
Фото: EPA/UPG

Росія запланувала в бюджеті на наступний рік видатки на військову кампанію в Сирії в розмірі $1,2 мільярда. Про це повідомило офіційне джерело в уряді Росії, пише УНІАН із посиланням на Bloomberg.

Наголошують, що це становить приблизно $3,3 мільйона на день.

При цьому в Королівському Об'єднаному інституті оборонних досліджень відзначили, що раніше Росія витрачала на сирійську кампанію близько $4 млн на день, але після знищення Туреччиною російського Су-24 добові витрати сягнули $8 млн.

Нагадаємо, 30 вересня, Держдума Росії дозволила президенту Володимирові Путіну використовувати збройні сили за межами держави. У цей же день російська авіація почала завдавати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії. Москву звинувачують у використанні авіації проти помірної сирійської опозиції, внаслідок чого гинуть також мирні жителі.

Як повідомляли раніше, представник Держдепартаменту США Вікторія Нуланд заявила, що Росія почала розміщувати в Сирії наземні озброєння, в тому числі артилерію. Хоча раніше влада РФ стверджувала, що не збирається вплутуватися у війну на землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram