ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Генпрокуратура РФ запідозрила Ходорковського в екстремізмі

Російська влада шиє справу опозиціонерові.

Генпрокуратура РФ запідозрила Ходорковського в екстремізмі
Михаил Ходорковский
Фото: EPA/UPG

Генпрокуратура Росії скерувала у Слідчий комітет матеріали з висловлюваннями опозиціонера Михайла Ходорковського для перевірки на екстремізм.

Про це повідомляє сайт СК РФ.

У російській генпрокуратурі вирішили, що промова Ходорковського на прес-конференції 9 грудня є екстремістською, оскільки містить заклики до насильницької зміни конституційного ладу Росії.

Наглядове відомство направило матеріали в СК для вирішення питання про кримінальне переслідування Ходорковського за фактами виявлених порушень закону.

Нагадаємо, напередодні Ходорковський заявив, що революція в Росії неминуча. Раніше цього тижня Слідком РФ запідозрив Ходорковського в убивстві.

Михайло Ходорковський у 1997-2004 рр. був співвласником і головою нафтової компанії "ЮКОС". 25 жовтня 2003 року його заарештували за звинуваченням у розкраданнях і несплаті податків. Ходорковський провів в ув'язненні більш ніж 10 років, після чого наприкінці 2013 року був помилуваний російським президентом Володимиром Путіним. Після звільнення Ходорковський поселився зі сім'єю у Швейцарії, де отримав посвідку на проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram