ГоловнаСвіт

Італія заперечує блокування санкцій проти РФ

Італійський посол запевнив, що Рим поділяє позицію Євросоюзу

Італія заперечує блокування санкцій проти РФ
Фото: kp.ua

Посол Італії в Україні Фабріціо Романо запевнив, що його країна повністю поділяє думку Євросоюзу про те, що Росія повинна залишатися під санкціями, поки не виконає всі домовленості, досягнуті в Мінську.

"Я можу з упевненістю сказати, що Італія не проти санкцій і поділяє думку країн-членів ЄС", - сказав він "Українським новинам", коментуючи інформацію про те, що Італія заблокувала автоматичне продовження санкцій проти Росії.

У середу посли країн-членів Європейського Союзу муситимуть відкласти рішення про продовження економічних санкцій щодо Росії, оскільки окремі країни, в тому числі Італія, хочуть обговорити це питання. Очікується, що дискусія відбудеться під час саміту ЄС наступного тижня, запланованого на 17 і 18 грудня у Брюсселі.

Спочатку планувалося, що посли країн-членів ЄС в середу 9 грудня ухвалять рішення щодо продовження економічних санкцій стосовно Росії на півроку без обговорення. Якби посли ухвалили це рішення, то найближчого понеділка глави МЗС країн-членів ЄС могли б формально його затвердити.

Термін дія економічних санкцій Євросоюзу проти Росії закінчується наприкінці січня 2016 року. Західні країни неодноразово заявляли, що продовження санкцій безпосередньо залежить від виконання Мінських угод зі врегулювання ситуації в Україні. Проте останнім часом, у зв'язку з міграційною кризою, терористичною загрозою в Європі, серед європейських країн з'явилися думки про те, що необхідно зміцнити співробітництво з Росією у боротьбі з ІДІЛ та у намірах завершити конфлікт у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram