ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мінкомзв'язку РФ заявило про необхідність регулювати месенджери

Російський уряд пояснив необхідність регулювання месенджерів питаннями безпеки.

Мінкомзв'язку РФ заявило про необхідність регулювати месенджери
Архив
Фото: wikimedia.org

Міністр зв'язку та масових комунікацій Росії Микола Нікіфоров заявив, що необхідно розробити принципи регулювання месенджерів.

Про це повідомляє "Интерфакс".

За словами Никифорова, необхідність регулювання месенджерів пов'язана із забезпеченням безпеки.

"Очевидно, що інформаційні технології використовують зокрема і для вчинення протиправних дій. Велика дискусія зараз триває у Франції після трагічних подій, як усе це повинно контролюватися, щоб не допускати використання інструмента в руках терористів. Очевидно, що держави будуть у міру зростання інтернету вводити ті чи інші форми регулювання. Свобода в інтернеті не означає безкарності та беззаконня. Але сьогодні точної відповіді на питання, як інтернет-комунікації повинні регулюватися, немає в жодній країні світу", - заявив Никифоров.

Водночас Никифоров підкреслив, що міністерство не ставить перед собою завдання блокувати месенджери.

"Наше завдання - зробити так, щоб Росія була сучасною, технологічно розвиненою державою. Головне зробити так, щоб будь-яке держрегулювання сприяло розвитку законних, порядних способів комунікації, які будуть позитивно впливати на економіку країни і загалом на якість життя", - заявив Никифоров.

9 грудня голова Роскомнагляду Олександр Жаров повідомив, що відомство також почало розробку пропозицій регулювання діяльності месенджерів.

Нагадаємо, в серпні в Радбезі Росії побачили загрозу у використанні чиновниками Google і WhatsApp.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram