ГоловнаСвіт

Туреччина заявила про призупинення "Росатомом" будівництва АЕС "Аккую"

У Росії стверджують, що роботи ведуться згідно з графіком

Туреччина заявила про призупинення "Росатомом" будівництва АЕС "Аккую"
Росатом

Туреччина заявляє, що Росія зупинила роботи з будівництва першої в цій країні атомної електростанції. Про це повідомляє Радіо "Свобода".

У Міністерстві енергетики Туреччини у вівторок, 9 грудня, відзначили, що компанія "Росатом" не розірвала контракт на будівництво станції, оскільки російській стороні це невигідно через необхідність виплачувати штрафні санкції. При цьому турецька сторона повідомила, що вже почала розглядати можливість залучення інших підприємств для завершення проекту.

Тим часом заступник генерального проекту "Аккую" Олег Титов заперечує інформацію про зупинку робіт. "Роботи ведуться згідно графіку", - сказав він.

Планувалося, що в Туреччині на узбережжі Середземного моря в провінції Мерсін буде побудована атомна електростанція "Аккую". Угоду про це підписали між урядами Росії і Туреччини в Анкарі 12 травня 2010 року. Проект передбачає чотири енергоблоки потужністю 1200 мегават кожен.

Нагадаємо, відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися після того, як 24 листопада турецькі військово-повітряні сили збили поблизу турецько-сирійського кордону російський бомбардувальник Су-24. Анкара стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, незважаючи на попередження. Москва заявляє, що літак був над Сирією, і ввела санкції проти Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram