ГоловнаСвіт

Туреччина допустила введення санкцій проти Росії

Турецький прем'єр заявив, що Анкара, як і раніше, відкрита до діалогу з Москвою

 Туреччина допустила введення санкцій проти Росії
Ахмет Давутоглу

Уряд Туреччини обговорив можливе введення санкцій проти Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, інформує агентство Рейтер.

За словами глави уряду, тему санкцій порушували на засіданні кабінету міністрів, що відбулося напередодні. Він уточнив, що обмеження щодо Росії можуть бути введені "за потреби", додавши при цьому, що Анкара, як і раніше, відкрита до діалогу з Москвою.

Нагадаємо, 28 листопада Росія ввела санкції стосовно Туреччини. 1 грудня уряд Росії представив список продуктів, які потрапили під ембарго. У переліку вказано 17 товарів, серед яких томати, огірки, апельсини, виноград, груші, тушки курей та індиків. Обмеження почнуть працювати з 2016 року. Крім того, санкції торкнулися туризму: російський уряд заборонив продаж путівок до Туреччини, а також скасував чартерне авіасполучення з цією країною.

Також в односторонньому порядку було скасовано безвізовий режим з Туреччиною і, як додатковий захід впливу, введено спеціальні дозволи на роботу в Росії для турецьких будівельників (ці обмеження почнуть діяти також з 2016 року і не торкнуться тих, хто працював в РФ до введення санкцій).

Відносини Москви і Анкари загострилися після того, як 24 листопада ВПС Туреччини збили російський бомбардувальник Су-24, який порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram