ГоловнаСвіт

Британці зажадали заборонити Трампу в'їзд у країну

Трампа розкритикували за розпалювання расової та релігійної ненависті.

Британці зажадали заборонити Трампу в'їзд у країну
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

У Великобританії інтернет-користувачі почали збір підписів під петицією на ім'я голови МВС королівства Терези Мей. У документі вони вимагають заборонити претендентові на посаду президента США від Республіканської партії Дональду Трампу в'їзд у країну.

Про це пише The Huffington Post.

Якщо петиція набере 100 тис. підписів, її обговорять на дебатах у Палаті громад.

Автором документа стала мешканка Абердіна Сьюзан Келлі (Suzanne Kelly). Вона неодноразово критикувала Трампа за "поведінку і розпалювання расової та релігійної ненависті, які недопустимі в Сполученому Королівстві".

7 грудня Трамп, відомий своєю ексцентричною поведінкою і неоднозначними заявами, виступив за "загальну і повну заборону" на в'їзд у США мусульманам. За цей вислів політика засудили в Білому домі, повідомляє Рейтер.

За словами заступника радника президента США з національної безпеки Бена Родса, така заява суперечить американським цінностям. Родс зазначив, що такі пропозиції "лише ллють воду на млин терористів", які намагаються подати справу так, ніби США воюють із мусульманами.

На початку жовтня Трамп пообіцяв вислати зі США всіх сирійських біженців, якщо він стане президентом.

2013 року влада Великобританії заборонила в'їзд на територію королівства американській активістці Памелі Геллер, яка виступає проти ісламізації США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram