ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Більшість американців висловилися за наземну операцію проти ІД

61% американців вважає, що США не повинні приймати біженців з Сирії

Більшість американців висловилися за наземну операцію проти ІД
Американский спецназ (Архив)
Фото: americanspecialops.com

Більшість американців (53%) висловилися на підтримку відправлення США наземних військ для боротьби з "Ісламською державою" (ІД) в Сирії та Іраку.

Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією ORC International спільно з телеканалом CNN.

При цьому 64% опитаних незадоволені тим, як президент США Барак Обама проводить кампанію проти ІД. 60% американців назвали військові дії США в Сирії та Іраку невдалими. 68% респондентів вважають кампанію Вашингтона проти бойовиків ІД "недостатньо агресивною".

Крім того, 61% опитаних впевнені, що США не повинні приймати біженців з Сирії. За надання притулку вимушеним переселенцям виступають 38% респондентів.

В опитуванні, яке проводилося телефоном з 27 листопада по 1 грудня, взяли участь 1020 американців у віці старше за 18 років.

6 грудня Обама пообіцяв знищити ІД. Він закликав Конгрес санкціонувати подальше використання військової сили в боротьбі проти ІД. За словами президента, США мають намір використовувати "всі можливості" для протистояння тероризму, в тому числі співпрацю зі своїми союзниками і Росією. При цьому Обама зазначив, що США не повинні починати дорогу наземну операцію. Мова, за його словами, йде про відправлення нових сил спецпризначення до Сирії та Іраку, а також про підготовку десятків тисяч іракців і сирійців для боротьби з ІД.

За три дні до цього держсекретар США Джон Керрі заявив, що завдання повітряних ударів по позиціях бойовиків ІД не призведе до їхнього викорінення.

На початку грудня стало відомо, що США відправлять в Ірак спеціальний загін чисельністю до 200 осіб для боротьби з бойовиками ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram