ГоловнаСвіт

Правозахисники повідомили про загибель 32 нафтовиків в Азербайджані

На нафтовій платформі компанії SOCAR виникла пожежа.

Правозахисники повідомили про загибель 32 нафтовиків в Азербайджані
Платформа на месторождении "Гюнешли"
Фото: www.socar-aqs.com

В Азербайджані в результаті пожежі на нафтовій платформі родовища "Гюнешлі" в Каспійському морі загинули десятки робітників.

Як повідомила в суботу, 5 грудня, голова Комітету із захисту прав нафтовиків Азербайджану Мірварі Гахраманли, жертвами трагедії стали 32 людини, ще 42 нафтовиків врятували.

За інформацією агентства Reuters, яке посилається на одного з робітників, котрі перебували на платформі, в момент загоряння там перебували 84 людини. Азербайджанське агентство АПА повідомляє про 63 нафтовиків, які опинилися в епіцентрі лиха.

Згідно з даними Державної нафтової компанії Азербайджану (SOCAR), пожежа почалася після того, як увечері в п'ятницю, 4 грудня, газопровід на платформі було виведено з ладу сильним поривом вітру. Погані погодні умови створювали проблеми для підходу рятувальних кораблів. Швидкість вітру досягала 37-38 м/с, а висота хвилі - 10 метрів.

Крім того, в SOCAR підтвердили, що 5 грудня з іншої морської платформи на Каспії під час шторму пропали безвісти кілька нафтовиків. Рятувальна операція триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram