ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ відправив у Таїланд 10 бойовиків для атак на росіян

Місць відпочинку для російських туристів стає все менше.

ІДІЛ відправив у Таїланд 10 бойовиків для атак на росіян
Архив
Фото: independent.co.uk

Десять пов'язаних з "Ісламською державою" сирійців прибули до Таїланду в жовтні, щоб скоїти атаки, які "зачіпають російські інтереси", повідомляє "Рейтер" із посиланням на опублікований у результаті витоку документ поліції Таїланду, який посилається на дані ФСБ РФ.

У цьому документі Управління поліції безпеки Таїланду закликає посилити заходи безпеки в "районах, що викликають занепокоєння російської влади", включаючи місця, пов'язані із союзниками по боротьбі з ІДІЛ у Сирії.

Управління поліції безпеки Таїланду, яке відповідає за питання національної безпеки, відправило документ іншим підрозділам поліції, сказали "Рейтер" два старші офіцери поліції.

З документа за 27 листопада з позначкою "Терміново" випливає, що розвіддані з Росії попереджають про те, що в Таїланд у період між 15 і 31 жовтня прибули десять сирійців. Документ з'явився в соцмережах у четвер.

"Цей документ справжній. Ми отримали його від Управління поліції безпеки Таїланду, - повідомив один з поліцейських, який займається міжнародними злочинами. - Спочатку повідомлення було передано усно тайській поліції від російської. Я не знаю, як стався витік документа".

Управління поліції безпеки повідомило, що четверо підозрюваних вирушили в Паттайю, двоє - на Пхукет, двоє - у Бангкок. Куди попрямували ще двоє - невідомо.

За прогнозами російських експертів, цієї зими потік російських туристів на курортах Таїланду повинен істотно зрости за рахунок Єгипту і Туреччини. Напередодні стало відомо, що влада РФ виключили індійський штат Гоа зі списку безпечних напрямків для російських туристів.

Нагадаємо, 28 листопада Росія ввела санкції щодо Туреччини. Зокрема, РФ заборонила чартери в Туреччину. Російсько-турецькі відносини погіршилися після того, як ВПС Туреччини 24 листопада збили російський бомбардувальник, що порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження.

Указ про призупинення польотів з Росії до Єгипту Путін підписав 8 листопада. Це сталося після катастрофи російського літака A321 над Синайським півостровом. Усі 224 людини на борту загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram