ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний передасть матеріали у справі генпрокурора РФ російським депутатам

У Радбезі РФ допустив проведення перевірок щодо сім'ї Чайки

Навальний передасть матеріали у справі генпрокурора РФ російським депутатам
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що у п'ятницю всі матеріали у справі генпрокурора Росії Юрія Чайки передадуть у приймальню депутата Держдуми Йосипа Кобзона.

Про це він повідомив у своєму "Фейсбуці".

"Завтра в приймальню Й.Д. Кобзона передадуть усі матеріали, необхідні для його звернення", - повідомив Навальний.

Раніше Кобзон заявив, що домагатиметься розслідування з приводу висунутих Фондом боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального звинувачень стосовно сім'ї Чайки.

"За ним стоїть закон, за ним стоїть право, якого він мусить дотримуватися і охороняти", - сказав Кобзон, додавши, що домагатиметься розслідування, як депутат.

Депутат також додав, що Чайка муситиме піти у відставку в тому разі, якщо звинувачення на його адресу підтвердяться.

Зі свого боку секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев допустив проведення перевірок щодо сім'ї Чайки. "До всіх людей має бути однакове ставлення", - сказав Патрушев у відповідь на питання, чи треба проводити такі перевірки у ситуації Чайки.

Сам Чайка раніше в четвер заявив, що результати розслідування Фонду боротьби з корупцією є "замовними" і "брехливими". "Для мене очевидно, що це замовлення, виконане явно не на гроші виконавців. Великі гроші! Викладені відомості мають відверто брехливий характер і не мають під собою жодного підґрунтя", - сказав він.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального у вівторок, 1 грудня, опублікував фільм-розслідування про сім'ю генпрокурора РФ Юрія Чайки. За даними ФБК, в одного з синів генпрокурора Артема Чайки є готель у Греції і банківські рахунки у Швейцарії, куди переказують гроші, отримані унаслідок незаконних махінацій, а також він може бути причетний до вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram