ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жириновський відсудив у Горбачова 6300 рублів

Лідер ЛДПР вимагав у екс-президента СРСР 1 млн рублів

Жириновський відсудив у Горбачова 6300 рублів
Фото: EPA/UPG

Тимірязевський суд Москви зобов'язав першого президента СРСР Михайла Горбачова виплатити 6 тис. 300 рублів за позовом про захист честі, гідності та ділової репутації лідера партії ЛДПР Володимира Жириновського.

Про це повідомляє агентство РАПСИ.

Приводом для позову стали дві фрази з політичних мемуарів Горбачова (книга "Після Кремля"), в яких, на думку Жириновського, були "факти, які ганьблять його". Представник відповідача наполягав, що це лише оцінкові судження.

Таким чином, суддя частково задовольнила позов Жириновського, який вимагав компенсувати йому моральну шкоду в розмірі 1 млн рублів.

Суддя зобов'язала спростувати опубліковані в книзі слова про причетність Жириновського до нападу на Горбачова у 1996 році і стягнула з колишнього президента СРСР компенсацію в розмірі 6 тис. 300 рублів.

За рішенням суду недостовірною і такою, що ганьбить честь, гідність та ділову репутацію позивача визнано тільки фраза про його причетність до нападу на Горбачова, а фразу про те, що Жириновський дозволяв собі висловлювати екстремістські гасла, суддя такою не визнала.

Нагадаємо, книгу "Після Кремля" Горбачов видав у 2014 році. У ній колишній президент СРСР розмірковує над тим, що сталося в Росії і у світі за останні 20 років. Жириновський у книзі згадується кілька разів.

Наприкінці вересня лідер ЛДПР подав до суду на Горбачова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram