ГоловнаСвіт

Польща не може приймати мігрантів через українців, - МЗС

На території Польщі нині проживає мільйон українців, більшість з них працює нелегально.

Польща не може приймати мігрантів через українців, - МЗС
Фото: static.prsa.pl

Польща не має змоги приймати велику кількість біженців із мусульманських країн через те, що в країні є багато мігрантів з України.

Про це розповів новий міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв'ю російському виданню "Газета.Ru".

Відповідаючи на запитання про міграційну кризу в Європі, він, зокрема, розповів, що Польща на сьогодні вже прийняла сотні тисяч мігрантів з України.

"За деякими оцінками, на території Польщі проживає зараз мільйон українців, більшість з них працює, звичайно, нелегально. І це свого роду неформальна допомога, яку ми надаємо українцям", - сказав міністр.

Тому, за словами Ващиковського, Захід повинен пам'ятати, "що ми (Польща - ред.) вже надали житло мільйону українців зі сходу".

Крім того, польський міністр підкреслив, що Польща має обмежені можливості прийому мігрантів через те, що із самої Польщі два мільйони людей мігрували в країни Західної Європи на заробітки.

"А в самій Польщі 1,5 млн поляків - безробітні. Тому у нас немає можливості прийняти у себе нових мігрантів і запропонувати роботу, яка дозволила б їм вижити", - додав він.

Однак Ващиковський зазначив, що його країна буде поважати право на політичний притулок кожного, хто є жертвою війни або політичним в'язнем.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко запропонував допомогу в будівництві газопроводу між Литвою і Польщею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram