ГоловнаСвіт

Екс-президента Аргентини засудили до 4,5 року в'язниці

Екс-міністра економіки Аргентини засудили до 3,5 року в'язниці.

Екс-президента Аргентини засудили до 4,5 року в'язниці
Карлос Менем
Фото: EPA/UPG

Суд в Аргентині засудив екс-президента південноамериканської республіки Карлоса Менема (1989-1999) до 4,5 року в'язниці за розтрату.

Про це повідомляє TelesurTV.

Відповідне рішення суд ухвалив 1 грудня.

Окрім того, до 3,5 року тюремного ув'язнення засудили екс-міністра економіки Домінго Кавальо.

Розслідування проти Менема і Кавальо спочатку стосувалося питання переплат міністрам з адміністрації Менема, коли Маріа Хулія Алсагарай (Maria Julia Alsagaray), колишня міністр природних ресурсів, під час слухань в іншій справі визнала, що вона й інші члени кабінету отримували незаконні бонуси.

Згідно з обвинувальним висновком, бонуси виплачували міністрам із резервів на витрати національної безпеки і оборони, передавали їх у вигляді готівкових коштів без державного нагляду.

2014 року газета Buenos Aires Herald повідомляла, що Менему і Кавальо офіційно висунули звинувачення в розкраданні у зв'язку з продажем майна Сільського товариства в районі Палермо 1991 року за ціною, яку суд охарактеризував як "підлу". Тоді судді вкрай жорстко описали події, які призвели до продажу 14 га, що належать Сільському товариству, і розташованої там будівлі за суму, що в чотири рази менша, ніж ринкова вартість цієї будівлі в 1991 році. Слідство встановило, що вони продали будівлю за $30 млн, тоді як її реальну вартість оцінювали в $131 млн.

"Зібрані докази показують, що всі обвинувачені брали участь у спільно запланованій операції, оминаючи Конгрес", - заявили тоді судді.

85-річний Карлос Менем займав посаду президента Аргентини в 1989-1999 роках. На посаді президента проводив інтервенціоністську економічну політику, що, зрештою, призвело Аргентину до дефолту. З 2005 року займав посаду сенатора провінції Ла-Ріоха. 2013 року Менема засудили до 7 років в'язниці у справі про незаконну міжнародну торгівлю зброєю.

Нагадаємо, наприкінці листопада президентом Аргентини обрали опозиціонера, мера Буенос-Айреса Маурісіо Макрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram