ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У дисертації спікера Держдуми виявили плагіат

Публікація Наришкіна на чверть складається з запозиченої інформації без зазначення джерел

У дисертації спікера Держдуми виявили плагіат
Нарышкин
Фото: er.ru

Мережева спільнота "Диссернет" знайшла плагіат у роботі голови Держдуми Росії Сергія Наришкіна.

Про це йдеться на сайті "Диссернет".

Наришкін захистив кандидатську дисертацію у 2004 році з теми: "Іноземні інвестиції в Росії як фактор економічного розвитку". "Диссернет" знайшов у його дисертації фрагменти запозичень з інших робіт, неоформлені належними посиланнями.

Зі 196 сторінок дисертації Наришкіна змістовна частина міститься у 157 сторінках. З них лише на 38 сторінках відсутні неоформлені запозичення.

Крім того, в дисертації Наришкіна виявили п'ять сторінок із запозиченнями з праці Владислава Іноземцева "Китайський економічний феномен: стан та перспективи".

"Зворотні запозичення авторами джерел зі статей С.Є.Наришкіна, на наш погляд, не можливі з двох причин. По-перше, публікації С.Є.Наришкіна не покривають обсяг некоректних запозичень у дисертації. По-друге, кілька джерел було опубліковано до 2001 р., тобто до виходу першої статті С.Є.Наришкіна", - коментує "Диссернет" перевірену дисертацію Наришкіна.

"Диссернет" називає себе "вільною мережевою спільнотою експертів, дослідників і репортерів, які присвячують свою працю викриттю шахраїв, фальсифікаторів і брехунів". Учасники спільноти займаються перевіркою дисертацій російських чиновників і відомих особистостей на плагіат.

Владислав Іноземцев був головою Вищої ради ліберальної партії "Громадянська сила".

Нагадаємо, у вересні Наришкін вимагав зняти санкції з російських депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram