ГоловнаСвіт

У Японії виявили 12 човнів з трупами, імовірно, з КНДР

За даними японських експертів, Кім Чен Ин просуває рибальство у своїй країні.

У Японії виявили 12 човнів з трупами, імовірно, з КНДР
КНДР, Япония
Фото: presstv.ir

У Японії виявили 12 риболовецьких човнів із трупами в стані розкладу.

Як повідомляють The Independent і агентство Рейтер, імовірно, судна відпливли від берегів КНДР.

На борту одного з човнів виявили шматок тканини, що нагадує частину північнокорейського прапора. За інформацією видання, ще на одному судні був напис "Корейська народна армія".

Човни виявили в Японському морі минулого місяця, більшість із них відбуксирували в порти. За даними Рейтер, йдеться про 12 човнів, деякі з яких були розтрощені на шматки.

Представники японської берегової охорони розповіли, що на кількох судах були 22 тіла.

Деякі трупи розклалися настільки, що було видно кістки. За однією з версій, останки належать північнокорейським рибалкам, за іншою - це тіла людей, які намагалися втекти з КНДР.

За словами представника японського Національного університету Пуген у Пусані професора Кім До-Хуна, який досліджує питання, пов'язані з риболовлею, зараз Кім Чен Ин просуває рибальство у своїй країні, що може пояснити походження цих човнів. При цьому він зазначає, що північнокорейські човни часто перебувають у жахливому стані, з поганими двигунами, а їхні команди наражають своє життя ризик, заходячи далі в море, аби домогтися більшого улову. "Іноді човни дрейфують - і рибалки помирають від голоду", - додав він.

За різними даними, з 1953 року КНДР покинули від 100 до 300 тис. північнокорейців. Більшість із них утекли в Росію і Китай, повідомляють на сайті North Korean Refugees. З червня 1950-го по липень 1953-го між північчю і півднем Кореї йшла громадянська війна. У результаті утворилися дві держави - Південна Корея і КНДР. Південь і Північ раніше залишаються у стані війни. 26 листопада сторони відновили мирні переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram