ГоловнаСвіт

Гейтс і Цукерберг об'єдналися заради дослідження екологічно чистої енергії

США планують збільшити держінвестиції в дослідження енергії з $10 млрд до $20 млрд.

Голова Facebook Марк Цукерберг і засновник Microsoft Білл Гейтс запустили нову глобальну ініціативу, спрямовану на стимулювання приватних інвестицій у дослідження екологічно чистої енергії.

Цукерберг анонсував запуск коаліції Breakthrough Energy на своїй сторінці у фейсбуці сьогодні напередодні конференції зі зміни клімату COP21 у Парижі.

Priscilla and I are joining Bill Gates in launching the Breakthrough Energy Coalition to invest in new clean energy...

Posted by Mark Zuckerberg on Sunday, November 29, 2015

Breakthrough Energy досліджуватиме і розроблятиме джерела чистої енергії. Гейтс у своєму відеозверненні розповів, що сучасні технології використання відновних джерел енергії (енергія сонця чи вітру) розвиваються швидкими темпами. Однак важливо вивчити інші альтернативи. Він також зазначив, що інвестиційні фонди зазвичай утримуються від вкладання грошей у такі проекти через великі ризики.

Гейтс також розповів про те, що в понеділок разом із президентом США Бараком Обамою він анонсує окрему програму чистої енергії під назвою Mission Innovation. За допомогою цієї ініціативи заплановано подвоїти протягом наступних 5 років державні інвестиції в дослідження енергії - з $10 млрд до $20 млрд. Під цією програмою вже підписалися 19 держав, зокрема США, Китай та Індія.

Коаліція Breakthrough Energy буде працювати з країнами, які братимуть участь у програмі Mission Innovation, щоб полегшити "великі зобов'язання з фінансування фундаментальних і прикладних наукових досліджень". Згідно з їхнім сайтом, коаліція також сфокусує інвестиції на нових компаніях, які мають потенціал у галузі дослідження енергії, яка майже не викидає вуглець.

Крім Цукерберга і Гейтса, до коаліції також приєдналися дружина голови Facebook Присцилла Чан, генеральний директор Amazon Джефф Безос, засновник Virgin Ричард Бренсон і виконавчий директор Alibaba Джек Ма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram