ГоловнаСвіт

У Британії запропонували боротися з дитячим ожирінням за допомогою податків на шкідливу їжу

Кемерон представить національну програму боротьби з дитячим ожирінням у 2016 році

У Британії запропонували боротися з дитячим ожирінням за допомогою податків на шкідливу їжу
Детское ожирение (Архив)
Фото: http://www.profi-forex.org

Британські парламентарі закликали уряд Великобританії ввести податок на солодкі напої та обмеження цінових спецпропозицій на "нездорові продукти харчування" для боротьби з дитячим ожирінням.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Парламентський комітет з охорони здоров'я зазначив, що для боротьби з недугою необхідно вжити заходів щодо поліпшення "харчової атмосфери країни", оскільки скарбниця щорічно витрачає понад 5 млрд фунтів стерлінгів для лікування дітей, які ожиріли. "Третина випускників шкіл мають або надмірну вагу, або ожиріння. При цьому найбідніші діти удвічі частіше страждають від цих проблем, ніж їхні найбільш забезпечені однолітки", - розповіла Сара Волластон (Sarah Wollaston), голова комітету.

В офісі прем'єр-міністра зазначили, що Девід Кемерон не підтримає ідею введення податку на цукор, проте наступного року представить на суд громадськості національну програму боротьби з дитячим ожирінням.

Представники компаній-виробників солодких газованих напоїв зазначили, що споживачі і так платять значні кошти у вигляді податків на їжу і напої.

За даними журналу PLOS Medicine, британці, які народилися відразу після закінчення Другої світової війни, набирали зайву вагу приблизно до 40 років, проте вже через два покоління такі проблеми почали відчувати 30-річні жителі країни. Зараз проблема ожиріння серед дітей все більш актуальна - близько 20% всіх британських першокласників мають надлишкову масу тіла.

Нагадаємо, у 2012 році британські вчені запропонували ввести 20% податок на шкідливі для здоров'я продукти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram