ГоловнаСвіт

Влада Туреччини звинуватила в тероризмі трьох військових командирів

У Туреччині тривають арешти ймовірних противників Ердогана.

Влада Туреччини звинуватила в тероризмі трьох військових командирів
Турция
Фото: segodnya.ua

Влада Туреччини заарештувала трьох можновладних військовослужбовців - двох генералів і відставного полковника - за звинуваченням у формуванні та керівництві збройним терористичним угрупованням, а також у шпигунстві та спробі скинути уряд країни.

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

Прокурор Стамбула Ірфан Фідан повідомив, що генерал Ібрагім Айдін, відставний полковник Бурханеттін Джихангіроглу і генерал Хамза Джелепоглу опинилися під арештом після того, як їх викликали до столичного суду в рамках розслідування справи про огляд вантажівок, що належать Національній розвідувальній організації Туреччини (MIT).

Нагадаємо, на початку листопада в Туреччині арештували десятки противників політики президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, імовірно, пов'язаних з опозиційним ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом,відомим своєю жорсткою критикою на адресу політики глави держави.

Ердоган звинувачує Гюлена, що зараз проживає у США, в спробі організувати державний переворот і у причетності до корупційного скандалу 2013 року, коли близько 50 турецьких чиновників і бізнесменів затримали за підозрою в хабарництві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram