ГоловнаСвіт

Прем'єр Туреччини попередив про можливе повторення інциденту із Су-24

Давутоглу закликав до більшої координації дій, щоб уникнути таких подій у майбутньому.

Прем'єр Туреччини попередив про можливе повторення інциденту із Су-24

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу допустив нові інциденти, аналогічні тому, коли його країна збила російський літак, які можуть статися через участь різних сил у війні в Сирії.

Як пояснив прем'єр, така ймовірність зберігатиметься доти, поки в Сирії існуватимуть дві антитерористичні коаліції, повідомляє УНІАН з посиланням на агентство Reuters.

Щоб уникнути таких інцидентів у майбутньому, всім країнам-учасницям у боротьбі з ІД у Сирії необхідно активніше координувати свої дії, заявив Давутоглу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган напередодні висловив жаль у зв’язку з інцидентом з російським Су-24. При цьому раніше турецький лідер говорив, що Анкарі нема за що вибачатися.

Нагадаємо, у вівторок, 24 листопада, російський бомбардувальник Су-24 було збито турецьким літаком. Турецька сторона раніше не раз виносила Росії попередження про порушення повітряного простору під час військової операції в Сирії. Російська сторона наполягає, що бомбардувальник не порушував повітряного простору Туреччини.

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету.

Путін назвав Туреччину поплічником терористів і заявив, що інцидент  матиме серйозні наслідки для турецько-російських відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram