ГоловнаСвіт

Путін увів санкції проти Туреччини

Росія відплатила за збитий Су-24.

Путін увів санкції проти Туреччини
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних заходів (санкцій) проти Туреччини.

"Президент Росії В.В. Путін підписав Указ "Про заходи забезпечення національної безпеки Російської Федерації і захист громадян Російської Федерації від злочинних та інших протиправних дій і про застосування спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки", - йдеться в повідомленні Кремля в суботу.

Указ Путіна передбачає обмеження ввезення в Росію товарів із Туреччини, заборону на діяльність організацій під юрисдикцією Туреччини в РФ, заборону на наймання громадян Туреччини з 2016 року, призупинення безвізового режиму з Туреччиною з 2016 року, заборону на продаж турів до Туреччини, заборону на чартерні перевезення до Туреччини, посилення заходів безпеки в акваторії російських морських портів в Азово-Чорноморському басейні.

Указ набуває чинності з дня його офіційного опублікування і буде чинним до скасування санкцій.

Нагадаємо, вранці у вівторок винищувач ВПС Туреччини F-16 збив російський бомбардувальник Су-24М, який порушив повітряний простір країни в районі кордону з Сирією. Міноборони РФ заявляє, що Су-24М перебував над сирійською територією і порушення повітряного простору Туреччини не було. Екіпаж Су-24М устиг катапультуватися, але один із двох пілотів був убитий вогнем із землі. Другого льотчика врятували і доправили на базу. У пошуках пілотів брали участь два вертольоти Мі-8. Одна з машин потрапила під обстріл і зробила вимушену посадку. Один морпіх-контрактник загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram