ГоловнаСвіт

Улюкаєв запропонував заборонити польоти турецьких авіакомпаній у Росію

Turkish Airlines запропонувала росіянам безкоштовно обміняти квитки до Туреччини

Улюкаєв запропонував заборонити польоти турецьких авіакомпаній у Росію
Алексей Улюкаев
Фото: http://www.peoples.ru/

Глава Міністерства економічного розвитку Олексій Улюкаєв заявив, що Росія може заборонити турецьким літакам і суднам входити у російський повітряний простір і порти після інциденту із Су-24.

Про це повідомляє РИА Новости

"Встановлення або зміна ставок ввізних і вивізних мит; заборона або обмеження заходження у порти РФ суден або використання повітряного простору РФ; встановлення обмежень на туристичну діяльність", - заявив Улюкаєв. Він також зазначив, що під заборону можуть потрапити як регулярні, так і чартерні рейси з Туреччини.

"Відомства підготують свої пропозиції у короткий термін - протягом двох-трьох днів. Відповідно, Мінтранс дасть уже пропозиції. Як я вже сказав, закон дає право на обмеження права використання повітряного простору та аеропортів. Тобто, звісно, може йти мова про обмеження як регулярних рейсів, так і чартерних", - повідомив Улюкаєв.

У четвер прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив уряду за два дні підготувати санкції проти Туреччини у відповідь на "турецьку агресію".

Тим часом турецька авіакомпанія Turkish Airlines запропонувала своїм клієнтам безкоштовно переоформити квитки або змінити маршрут, якщо пасажири летять з Росії до Туреччини і назад. Про це йдеться у розсилці турецького перевізника, пише газета "Ведомости". Переоформити квитки на іншу дату або будь-який інший аналогічний маршрут (наприклад, полетіти в Ізраїль з пересадкою) можуть ті, хто придбав їх до 25 листопада. Скористатися пропозицією можна до 1 грудня.

Наразі в Анталію і Стамбул безпосередньо літають російські "Аэрофлот" і "Ютейр". Купити квитки на сайті, як і раніше, можна, вони відображаються у списку напрямків. Поки що не відомо, чи будуть ці компанії пропонувати російським клієнтам аналогічну послугу з переоформлення квитків.

Нагадаємо, що всі найбільші російські туроператори припинили продаж путівок до Туреччини і скасували чартери до цієї країни.

Відносини між Росією і Туреччиною загострилися після того, як 24 листопада російський літак Су-24 збили турецькі військові. У Туреччині повідомили, що літак перетнув повітряний простір країни, а також, що його попереджали до удару. Росія стверджує, що літак знаходився на території Сирії. Загинув один пілот.

У четвер Ердоган заявив, що Туреччина не вибачатиметься за Су-24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram