ГоловнаСвіт

ФІФА віддала 48 дорогих наручних годинників на благодійність

Одна пара таких годинників коштує близько $24,5-26 тис.

ФІФА віддала 48 дорогих наручних годинників на благодійність
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) передала на благодійність 48 дорогих годинників, подарованих членам виконкому і представникам національних федерацій футболу.

Як передає BBC, годинники Parmigiani як подарунок чиновникам ФІФА під час ЧС-2014 вручила Бразильська конфедерація футболу.

Комітет з етики ФІФА дійшов висновку, що такі подарунки суперечать етичному кодексу організації, проте ніяких дисциплінарних стягнень щодо одержувачів дорогих подарунків не передбачив. Годинники передали бразильській некомерційній організації, яка популяризує футбол серед молоді.

Одна пара таких годинників коштує близько 24,5-26 тис. доларів.

Нагадаємо, в травні 2015 року почалися масштабні антикорупційні розслідування стосовно можновладних чиновників ФІФА. Тоді ФБР звинуватило багатьох співробітників федерації в корупції. Тим часом президента ФІФА Йозефа Блаттера переобрали на п'ятий термін. Проте на початку червня він заявив, що вирішив покинути свою посаду. У вересні 2015 року він відмовився це зробити.

Згідно з регламентом ФІФА, Блаттер виконуватиме обов'язки президента організації до наступних виборів, які пройдуть 26 лютого 2016 року в Цюриху.

Проти Блаттера у Швейцарії порушено кримінальну справу за підозрою в халатності і розкраданнях. Чиновнику інкримінують дачу хабара Платіні. Крім того, йому закидають укладення контракту з Карибським футбольним союзом на невигідних для ФІФА умовах. У штаб-квартирі міжнародної федерації і в кабінеті Блаттера пройшли обшуки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram