ГоловнаСвіт

Паризькі терористи купили зброю в інтернеті

Продавця затримали в Німеччині

Паризькі терористи купили зброю в інтернеті
Эвакуация заложников из Батаклана
Фото: EPA/UPG

Поліція затримала чоловіка, який продав терористам зброю, яку використовували під час терактів у Парижі.

Про це пише видання Bild із посиланням на свої джерела.

Як з'ясували, в Німеччині екстремісти придбали два автомати Калашникова китайського виробництва і два автомати "Застава М 70" югославського виробництва.

7 листопада якийсь Саша В. продав зброю "арабові з Парижа" без зазначення імені. Відповідний запис торговець залишив у своєму смартфоні. 23 листопада його затримали, а під час обшуку в його будинку було виявлено 16 одиниць вогнепальної зброї. Зараз Саша У. перебуває у слідчому ізоляторі в Штутгарті. Як пише Bild, чоловік потрапив у поле зору правоохоронців ще в на початку 2015 року у зв'язку з підозрами в торгівлі зброєю та боєприпасами на нелегальній інтернет-платформі.

Нагадаємо, 13 листопада в Парижі сталася серія терактів, у результаті яких загинули 130 осіб. Нападники розділилися на групи, одна з яких улаштувала вибухи біля стадіону Stade de France під час футбольного матчу Франція-Німеччина. Також терористи захопили заручників у театрі Bataclan під час концерту Eagles of Death Metal. Члени іншої групи напали на кілька ресторанів і вбили сукупно 40 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram