ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини викликало посла Росії через протести біля дипмісій

Камінням, фарбою і яйцями закидали консульство Туреччини в Санкт-Петербурзі і посольство Туреччини в Москві.

МЗС Туреччини викликало посла Росії через протести біля дипмісій
Фото: segodnya.ua

Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла Російської Федерації Андрія Карлова у зв'язку з нападами на турецькі дипломатичні місії в Росії.

Про це йдеться в заяві турецького МЗС, передає "РИА Новости".

"Ми з прикрістю спостерігаємо за тим, як протягом останніх днів відбуваються напади під виглядом акцій протесту на наші диппредставництва та представництва турецьких компаній, розташованих у Росії. Відразу після початку цих акцій наші дипмісії в Росії, звернувшись до відповідних російських органів, зажадали негайно вжити додаткових заходів гарантування безпеки. Ми вважаємо ситуацію, що склалася, неприйнятною, і донесли цю позицію до російського посла, який був викликаний у МЗС", - йдеться у заяві.

У документі наголошується, що гарантування безпеки іноземних дипмісій є обов'язком будь-якої країни, яка їх у себе приймає.

Нагадаємо, 26 листопада учасники незареєстрованої націонал-більшовицької партії "Другая Россия" атакували консульство Туреччини в Санкт-Петербурзі.

У середу, 25 листопада, посольство Туреччини в Москві закидали камінням. Напередодні ввечері біля будівлі посольства відбувся мітинг проти дій турецьких військових.

к відомо, 24 листопада турецькі військові збили Су-24. Туреччина стверджує, що літак перетнув кордон і військові дали екіпажу десять попереджень. У Росії кажуть, що літак був у небі над Сирією. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не вибачатиметься за Су-24, оскільки вибачатись повинна Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram