ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Нацболи атакували консульство Туреччини в Петербурзі

П'ятьох учасників нападу на консульство затримали.

Учасники незареєстрованої націонал-більшовицької партії "Другая Россия" атакували консульство Туреччини в Санкт-Петербурзі через збитий турецькими винищувачами російський Су-24.

Про це повідомляється у спільноті партії "Вконтакте".

"Сьогодні близько 16.00 активісти незалежної політичної партії "Другая Россия" атакували консульство Туреччини в Петербурзі на знак помсти за збитий в Сирії російський літак і загибель двох військовослужбовців РФ. У будівлю на 7-й Совєтській вулиці полетіли яйця і фарба, учасники акції запалили фаєри і димову шашку. Вони також розгорнули партійний прапор і плакат з перекресленим портретом президента Туреччини і слоганом "Ердоган! Здохни, шайтан! ", розкидали листівки і скандували гасла", - йдеться в повідомленні.

П'ятьох учасників нападу на консульство затримали і доставили у відділення поліції №76. У повідомленні наголошується, що двоє з них є "ветеранами бойових дій на Донбасі": вони їздили туди добровольцями.

У середу, 25 листопада, посольство Туреччини в Москві закидали камінням. Напередодні ввечері біля будівлі посольства відбувся мітинг проти дій турецьких військових.

Турецькі військові збили Су-24 у вівторок, 24 листопада. Туреччина стверджує, що літак перетнув кордон і військові дали екіпажу десять попереджень. У Росії кажуть, що літак був у небі над Сирією. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не вибачатиметься за Су-24, і сказав, що вибачатися має Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram