ГоловнаСвіт

Голова МВС Німеччини запропонував увести річні квоти на біженців

Міністр закликав забезпечити сувору охорону зовнішніх кордонів ЄС і обмін інформацією між спецслужбами країн блоку.

Голова МВС Німеччини запропонував увести річні квоти на біженців
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

Голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр запропонував увести в Євросоюзі річні квоти на біженців.

Про це міністр заявив в інтерв'ю австрійській газеті Der Standard, передає агентство Рейтер.

За словами міністра, можливі окремі винятки для тих, хто "дійсно зазнає політичних переслідувань на батьківщині". Міністр також закликав забезпечити сувору охорону зовнішніх кордонів ЄС і обмін інформацією між спецслужбами європейських країн для запобігання подальшим терактам.

Німеччина планує відправити владі Греції радників, які допоможуть Афінам скоординувати дії державних інститутів, що мають справу з проблемами біженців.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, цього року в Європу перебралися понад 500 тис. мігрантів, ще близько 3 тис. загинули в дорозі. За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, водночас від початку 2015 року кордони Євросоюзу перетнули 1,2 млн біженців. При цьому тільки в Грецію щодня прибувають чотири тисячі іноземців. ООН прогнозує протягом найближчих двох років принаймні 850 тис. переселенців.

Нагадаємо, напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Шенгенська угода потребує доопрацювання.У вересні 2015 країни-члени ЄС на підставі квот, що залежать від чисельності населення, території та економічної ситуації в державах, домовилися прийняти біженців із Близького Сходу і Африки. Невдоволення цим рішенням висловили декотрі країни. Зокрема Словенія, Словаччина й Угорщина почали встановлювати вздовж своїх кордонів паркани.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram