ГоловнаСвіт

Ердоган: Туреччина не буде перепрошувати за Су-24

Турецький лідер вважає, що вибачення повинна просити Росія.

Ердоган: Туреччина не буде перепрошувати за Су-24
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не буде перепрошувати за те, що збила російський бомбардувальник Су-24.

Про це повідомляє CNN, інформує агентство Рейтер.

"Я думаю, якщо комусь і потрібно перепрошувати, то не нам. Ті, хто вторгся в наш повітряний простір, повинні перепрошувати", - заявив турецький лідер. За його словами, турецькі ВПС "просто виконували свої обов'язки, відповідаючи на порушення". "Я думаю, що в цьому суть", - наголосив Ердоган.

Раніше в четвер президент РФ Володимир Путін зажадав від Туреччини вибачень за Су-24, повідомляє "Интерфакс".

"Досі ми не чуємо ні виразних вибачень від вищого військово-політичного рівня Туреччині, ні пропозицій про відшкодування збитків, ні обіцянки покарати злочинців за вчинений злочин", - наводить агентство слова президента.

Путін також заявив, що те, що Туреччина збила російський літак, "суперечить здоровому глузду і міжнародному праву". За словами російського президента, турецька влада навмисно заганяє відносини з Росією в глухий кут.

Раніше Путін заявив, що катастрофа Су-24 - це удар у спину від поплічників терористів. Він також оголосив Туреччину спільником ІДІЛ.

Турецькі військові збили Су-24 у вівторок, 24 листопада. Туреччина стверджує, що літак перетнув кордон і військові зробили екіпажу десять попереджень. У Росії кажуть, що літак був у небі над Сирією. Під час падіння літака загинув пілот. Під час польоту до місця рятувальної операції вертоліт Мі-8 підбили на території Сирії. Він здійснив аварійну посадку. У результаті загинув контрактник морської піхоти.

На початку жовтня російські літаки кілька разів порушували повітряний простір Туреччини. Влада Туреччини засудила ці факти і пригрозила збивати літаки, які вторгаються в її повітряний простір. Наприклад, 16 жовтня Туреччина збила російський безпілотник на кордоні із Сирією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram