ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія готує санкції проти Туреччини

Медведєв доручив передусім заморозити інвестиційні проекти з Туреччиною.

Росія готує санкції проти Туреччини
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив виробити комплекс заходів "у відповідь на агресію Туреччини".

Про це повідомляє РИА Новости

Російський уряд повинен розробити комплекс заходів за два дні. При цьому Медведєв не зазначив, коли санкції проти Туреччини повинні набути чинності. За його словами, це залежатиме "від наших відносин із Туреччиною", зазначає РБК.

За словами прем'єра, уряду Росії доручено розробити заходи в економічних і гуманітарних сферах "у відповідь на агресію з боку Туреччини".

Він також зазначив, що російська влада розгляне питання про заборону на діяльність турецьких компаній на території Росії. "Йтиметься про введення обмежень і заборон на діяльність економічних структур Туреччини на території Росії, обмеження та заборону постачання продукції, включаючи продовольчі товари, про виконання робіт і надання послуг турецькими компаніями і про інші обмежувальні заходи", - заявив Медведєв.

Зокрема, за словами прем'єра, Росія має намір заморозити інвестиційні проекти з Туреччиною. Він зазначив, що йдеться про призупинення проектів, "співпраця в межах яких із Туреччиною визначалася високим рівнем довіри до цієї держави".

Медведєв також повідомив, що у відповідь на подію з літаком Су-24 будуть військові та дипломатичні заходи.

За словами російського прем'єра, обмежувальні заходи проти Туреччини будуть безстроковими.

Турецькі військові збили Су-24 у вівторок, 24 листопада. Туреччина стверджує, що літак перетнув кордон і військові зробили екіпажу десять попереджень. У Росії кажуть, що літак перебував у небі над Сирією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram