ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Краснодарі затримали 39 турецьких бізнесменів

Турецькі підприємці стверджують, що російські митники сказали означити себе як туристів.

У Краснодарі затримали 39 турецьких бізнесменів
Российская полиция

Цього тижня, 23-26 листопада, на виставці "ЮгАгро", що проходила в Краснодарі (Росія), затримали 39 громадян Туреччини за порушення міграційного законодавства.

Про це повідомляє "Югополис".

Громадяни Туреччини на виставці представляли продукцію турецьких компаній. Але в УФМС у Краснодарському краї стверджують, що вони не мали ділової візи для здійснення підприємницької діяльності.

"Ділова віза передбачена для громадян Туреччини, якщо вони заїжджають на територію Росії для здійснення трудової діяльності або з комерційною метою, як у цьому випадку", - наводить видання слова тимчасового виконувача обов'язків заступника начальника відділу імміграційного контролю УФМС у Краснодарському краї Вартана Тер-Саакяна.

Один із затриманих, представник турецької компанії Бариш Халкалі, розповів "Югополису", що на митному контролі підприємцям сказали означити себе як туристів.

"Коли ми проходили митний контроль, нас запитали, з якою метою ми приїхали в Росію. Ми сказали, що приїхали на виставку. Ми запитали, де нам ставити галочку, нам сказали, напишіть "як туристи", - розповів Халкалі.

Видання зазначає, що турецьким підприємцям доведеться заплатити штраф у розмірі від двох до п'яти тисяч рублів. Також повідомляють, що затриманих депортують з Росії.

Відносини між Росією і Туреччиною загострилися після того, як 24 листопада пара турецьких винищувачів F-16 збила російський бомбардувальник Су-24. Російський президент Володимир Путін, коментуючи інцидент, назвав його "ударом у спину з боку поплічників терористів" і оголосив Туреччину спільницею ІДІЛ. Він також заявив, що знищення бомбардувальника матиме найсерйозніші наслідки для відносин між Москвою й Анкарою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram