ГоловнаСвіт

Пілот Middle East Airlines оприлюднив попередження Туреччини російському Су-24

Опублікований турецькими військовими запис попереджень Су-24 підтвердився.

Пілот Middle East Airlines оприлюднив попередження Туреччини російському Су-24
Российский Су-24
Фото: twitter.com/HaberturkTV

Пілот авіакомпанії Middle East Airlines, який 24 листопада керував судном, що летіло з Бейрута, надав Al Arabiya запис, на якому чути попередження турецьких військових російському Су-24.

Відповідний аудіозапис розміщено на сайті Al Arabiya.

Пілот розповів, що чув неодноразові попередження турецьких військових літаку Су-24. За його словами, військові попереджали, що літак порушив повітряний простір і йому потрібно терміново покинути територію.

Турецькі військові опублікували аудіозапис попереджень російському літаку 25 листопада.

Уцілілий пілот Су-24 стверджував, що літак не порушував повітряного простору Туреччини і не отримував попередження.

Турецькі військові збили Су-24 у вівторок, 24 листопада. Туреччина стверджує, що літак перетнув кордон і військові зробили екіпажу десять попереджень. У Росії кажуть, що літак був у небі над Сирією.

Під час падіння літака загинув пілот. Під час польоту до місця рятувальної операції вертоліт Мі-8 підбили на території Сирії. Він здійснив аварійну посадку. У результаті загинув контрактник морської піхоти.

На початку жовтня російські літаки кілька разів порушували повітряний простір Туреччини. Влада Туреччини засудили ці факти і пригрозили збивати літаки, які вторгаються в її повітряний простір. Зокрема 16 жовтня Туреччина збила російський безпілотник на кордоні із Сирією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram