ГоловнаСвіт

Уцілілий пілот Су-24 заявив, що літак збили раптово і без попереджень

Російський пілот стверджує, що бомбардувальник не порушував турецький повітряний простір.

Уцілілий пілот Су-24 заявив, що літак збили раптово і без попереджень
Катапультировашиеся пилоты Су-24
Фото: twitter.com/HaberturkTV

Штурман російського військового літака Су-24, збитого 24 листопада турецькими військовими, Костянтин Мурахтін заявив, що літак не порушував турецький повітряний простір.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Раніше він заявляв, що турецька ракета вдарила по літаку раптово, екіпаж не мав можливості ухилитися.

Мурахтін також розповів, що жодних попереджень від турецької сторони не надходило, повідомляє РИА Новости. "Насправді жодних попереджень не було. Ні по радіообміну, ні візуально. Взагалі не було контакту. Тому ми заходили на бойовий курс у штатному режимі. Потрібно розуміти, яка швидкість у бомбардувальника і яка у винищувача F16. Якби нас хотіли попередити, то могли б показати себе, ставши на паралельний курс. А так нічого не було. Та й ракета прийшла у хвіст нашого літака раптово. Ми навіть візуально її не спостерігали, щоб зробити протиракетний маневр", - цитує агентство пілота Су-24.

24 листопада турецькі військові збили російський літак Су-24. Міністерство оборони Росії заявило, що Су-24 не перетинав турецько-сирійський кордон. Двоє пілотів Су-24 катапультувалися. Один з льотчиків загинув, другому вдалося врятуватися.

За словами президента Туреччини Реджипа Таїпа Ердогана, російський винищувач перебував у повітряному просторі Туреччини і був збитий після десятого попередження. Обидві країни подали свої карти з маршрутами літаків, що відповідають їхнім заявам. Згодом президент РФ Володимир Путін оголосив Туреччину поплічником ІДІЛ. Раніше 25 листопада голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не воюватиме з Туреччиною через збитий Су-24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram