ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

​У Росії заборонили твіттер-акаунт Charlie Hebdo

Чеченська прокуратура виявила у твіттері Charlie Hebdo, який не оновлювали із січня, карикатури на катастрофу російського А321.

​У Росії заборонили твіттер-акаунт Charlie Hebdo
Карикатуры Charlie Hebdo на крушение российского А321
Фото: charliehebdo.fr

За дорученням прокурора республіки Шарпудді Абдул-Кадирова чеченська прокуратура заборонила твіттер-акаунт Charlie Hebdo - через образу почуттів віруючих.

Про це йдеться на сайті прокуратури Чечні. У повідомленні прокуратури сказано, що 11 листопада відбувся моніторинг твіттеру, під час якого органи знайшли сторінку під назвою Charlie Hebdo. На ній, повідомляє відомство, виявлено зображення, які висміюють пророків, а також карикатури на катастрофу в Єгипті російського А321.

Рішення суду направили в управління Роскомнагляду в республіці для включення сторінки в список заборонених матеріалів. Виданню TJournal прес-секретар відомства Вадим Ампелонський сказав, що зазвичай такі запити відправляють одразу у Twitter.

Charlie Hebdo - французький сатиричний журнал. Його твіттер-акаунт не ведеться від початку січня 2015 року, тоді на редакцію видання напали ісламісти, жертвами нападу стали 12 осіб. Останній запис, зроблений в акаунті видання - карикатура на лідера "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді, датована 7 січня. Катастрофа російського А321, про яку йдеться в повідомленні відомства, сталася в жовтні 2015 року.

Нагадаємо, закон, що передбачає штраф або в'язницю за образу релігійних почуттів віруючих, набув чинності в Росії влітку 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram