ГоловнаСвіт

Reuters: США вважають, що Су-24 було збито над Сирією

У Пентагоні орієнтуються на тепловий слід збитого літака

Reuters: США вважають, що Су-24 було збито над Сирією
Российский Су-24
Фото: twitter.com/HaberturkTV

Американські військові вважають, що російський бомбардувальник Су-24 було збито у сирійському повітряному просторі після нетривалого перетину турецького кордону.

Про це розповів агентству Рейтер обізнаний американський чиновник на умовах анонімності.

За його словами, про місце поразки літака свідчить його тепловий слід, зафіксований засобами стеження.

Напередодні в Пентагоні заявляли, що Су-24 отримував неодноразові попередження від Туреччини перед катастрофою. Тоді представник Пентагону Стів Уоррен заявив, що Туреччина збила російський бомбардувальник на кордоні з Сирією після десятьох попереджень, однак пілоти не відповідали. "Так, я можу це підтвердити", - цитує агентство Рейтер його слова. Уоррен, однак, не уточнював, він посилається на дані самого Пентагону чи на інформацію, отриману від Туреччини.

24 листопада неподалік від кордону Сирії та Туреччини турецькі літаки збили російський бомбардувальник Су-24, який, за твердженням Анкари, порушив повітряний простір Туреччини. Обидва пілоти катапультувалися. Один із них загинув.

У Росії стверджують, що літак збили над сирійською територією, він впав поза турецьким кордоном. Крім того, міноборони РФ звинуватило турецьку авіацію в порушенні повітряного простору Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вчора заявив, що протягом п'яти хвилин "неупізнаному літаку" було зроблено десять попереджень, однак той далі порушував кордони держави. "Строго в рамках ухвалених і оголошених нами раніше правил реагування на загрози щодо нього було зроблено втручання", - сказав він. Ердоган підкреслив, що в Туреччині засуджують напади на сирійських туркменів, яких, за даними Анкари, бомбить російська авіація.

Також 24 листопада в Сирії підбили вертоліт Мі-8, який брав участь у пошуково-рятувальній операції літака Су-24. Загинув російський морський піхотинець-контрактник, який перебував на борту вертольота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram