ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія перекине до Сирії зенітно-ракетні системи С-400

У Генштабі РФ пообіцяли знищувати всі цілі, які становлять для Росії потенційну небезпеку

Росія перекине до Сирії зенітно-ракетні системи С-400
С-400
Фото: Wikipedia

Росія перекине на авіабазу "Хмеймім" у Сирії зенітно-ракетну систему С-400.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу на засіданні колегії оборонного відомства повідомив, що на російську авіабазу в Сирії перекинуть С-400. Крім того, крейсер "Москва", оснащений аналогічною С-300 системою ППО "Форт", займе район у прибережній частині Латакії. Це дозволить посилити заходи протиповітряної оборони.

Начальник Головного оперативного управління Генштабу РФ Сергій Рудський сказав, що всі цілі, які становлять для Росії потенційну небезпеку, будуть знищувати.

Зенітно-ракетна система С-400 призначена для захисту і оборони від ударів сил повітряно-космічних засобів.

Нагадаємо, 24 листопада російський літак Су-24 збили турецькі військові. За останніми даними, загинув один пілот. У Туреччині повідомили, що літак порушив повітряний простір країни, а також, що його попереджали до удару. Міноборони РФ стверджує, що літак знаходився на території Сирії. Президент РФ Володимир Путін оголосив Туреччину поплічником ІДІЛ.

Після падіння літака військовий вертоліт Мі-8 вирушив на рятувальну операцію, але його підбили у Сирії. Вертоліт встиг здійснити аварійну посадку. У результаті загинув один контрактник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram