ГоловнаСвіт

Турецький прем'єр заявив про право Туреччини на відповідь у разі порушення кордонів

Ердоган скликав термінове засідання турецького радбезу.

Турецький прем'єр заявив про право Туреччини на відповідь у разі порушення кордонів
Ахмет Давутоглу
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, коментуючи інцидент із російським Су-24, заявив, що Туреччина має право на відповідь у разі ігнорування попереджень і порушення її повітряного простору.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За його словами, весь світ повинен знати, що Туреччина "зробить усе необхідне", щоб забезпечити безпеку країни. "До будь-кого, хто порушить наші повітряні і сухопутні кордони, буде застосовано необхідні заходи - це наше міжнародне право і національний обов'язок", - заявив турецький прем'єр, виступаючи на терміновому засіданні ради безпеки країни, яке скликав президент Реджеп Таїп Ердоган.

Тим часом Туреччина в письмовій формі поінформувала генсека ООН Пан Гі Муна і п'ятьох членів Радбезу ООН про ситуацію з російським Су-24, повідомляє Рейтер із посиланням на турецькі дипломатичні джерела.

Раніше представник турецької влади зустрівся й обговорив ситуацію з представниками Росії, США і Великобританії, а також із французьким послом.

Вранці 24 листопада генштаб Туреччини повідомив, що винищувач F-16 збив російський літак, який порушив турецькі повітряні кордони. У міноборони РФ і в Кремлі стверджують, що російський Су-24 перебував "у повітряному просторі Сирії, над її територією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram