ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жириновський побачив у діях Туреччини претензії на захоплення Сирії

Лідер ЛДПР нагадав, що Путін може "застосовувати збройні сили у будь-якій точці планети"

Жириновський побачив у діях Туреччини претензії на захоплення Сирії
Жириновский
Фото: podrobnosti.ua

Туреччині вигідно захопити Сирію через велику кількість нафтових родовищ і територій, а турецький президент Реджеп Таїп Ердоган хоче стати султаном і відновити вплив на колишні колонії Османської імперії.

Про це одіозний лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив в ефірі телеканалу LifeNews.

"Туркам вигідно захопити Сирію, тому що держави там немає, і вони прагнуть отримати ласий шматочок просто так. Вони постійно порушують кордон із Сирією, отримують від бойовиків контрабандну нафту", - стверджує політик.

За словами Жириновського, Туреччина "грає на всі фронти". "Якщо намагається грати з усіма - програє", - додав він. Він зауважив, що турки "завжди нас ненавиділи, це є і в підручниках історії".

Політик зазначив, що у зв'язку зі збитим турецькими ВПС російським бомбардувальником Су-24 необхідна жорстка реакція щодо Туреччини. Зокрема, Росія може закрити туристичний потік і припинити постачання палива по газопроводу "Блакитний потік". Крім того, як нагадує Жириновський, у президента РФ Володимира Путіна "розв'язані руки". "Він має дозвіл Ради Федерації застосовувати збройні сили у будь-якій точці планети", - додав він. Лідер ЛДПР також вважає, що Туреччині не вигідна операція Росії в Сирії, а інцидент з Су-24 може бути спробою турецької влади змусити російських військових покинути регіон. Крім того, Москва може підтримати курдів, які перебувають у конфлікті з турками, передає радіостанція "Говорит Москва".

Раніше у вівторок повідомлялося, що російська компанія "Натали Турс" припинила продаж путівок до Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram