ГоловнаСвіт

Путін оголосив Туреччину поплічником ІДІЛ

Президент РФ заявив про великий потік нафти із захоплених територій через Туреччину.

Путін оголосив Туреччину поплічником ІДІЛ
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін назвав Туреччину поплічником терористів, коментуючи сьогоднішню катастрофу російського Су-24.

"Наші військові ведуть героїчну боротьбу з терором, не шкодуючи себе і свого життя. Але сьогоднішня втрата пов'язана з ударом, якого завдали нам у спину поплічники терористів. Інакше я не можу кваліфікувати те, що сталося. Наш літак було збито над територією Сирії ракетою "повітря-повітря" з турецького літака", - заявив він на зустрічі з королем Йорданії, яку транслювало російське телебачення.

Російський літак перебував за кілометр від кордону Туреччини, заявив Путін, і ніяк не загрожував їй. За даними президента РФ, літак проводив операцію боротьби з терористами на території Північної Латакії.

За його словами, на територію Туреччини йде великий потік нафти із захоплених територій. "Звідси й велике підживлення фінансове бандформувань", - заявив Володимир Путін. За його словами, йдеться про десятки і сотні мільйонів доларів.

Він додав, що сьогоднішній інцидент матиме серйозні наслідки для турецько-російських відносин.

"Ми завжди ставилися до Туреччини як до дружньої держави. Не знаю, кому було потрібно те, що було зроблено сьогодні. І замість того, щоб негайно налагодити з нами контакт, турецька сторона звернулася до своїх партнерів по НАТО для обговорення цього питання й інциденту. Ніби ми збили турецький літак, а не вони наш. Вони що, хочуть поставити НАТО на службу ІДІЛ?" - заявив Путін.

Нагадаємо, сьогодні вранці літак Су-24 російських ВПС було збито турецьким винищувачем F-16 через порушення повітряного простору. Пілоти катапультувалися, один з них загинув, другого поранило, можливо, він також загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram