ГоловнаСвіт

За 20 років жертвами зміни клімату стали 600 тисяч осіб, - ООН

Найдужче від природних лих за останні дві декади постраждали США.

За 20 років жертвами зміни клімату стали 600 тисяч осіб, - ООН
Наводнение (Архив)
Фото: EPA/UPG

За 20 років від лих, спричинених кліматичними змінами, загинули понад 606 тис. осіб, більш ніж 4 млрд людей отримали травми, залишилися без даху над головою або терміново потребували допомоги.

Про це йдеться в доповіді, підготовленій офісом ООН зі зменшення небезпеки лих, повідомляє euronews.

З доповіді випливає, що матеріальні втрати держав через кліматичні зміни становили близько $6 трлн.

На повені за минулі два десятиліття припало 47% усіх стихійних лих. Вони стосувалися 2,3 млрд осіб, причому 95% із них - мешканці країн Азії.

Найдужче від природних катаклізмів постраждали США, де сталися 472 такі випадки, в Китаї трохи менше - 441, в Індії сталося 288 стихійних лих, на Філіппінах - 274, в Індонезії - 163.

З 30 листопада по 11 грудня в Парижі пройде 21-ша Конференції сторін Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату, в роботі якої візьмуть участь лідери десятків країн. Під час цього форуму заплановано укласти нову угоду щодо клімату, яка прийде на зміну Кіотському протоколу. Вона буде скерована на подальше скорочення викидів парникового газу і стане значним внеском у скорочення збитків і втрат від катастроф, зумовлених глобальним потеплінням і збільшенням рівня моря.

Очікують, що на конференції відбудеться підписання міжнародної угоди про клімат, що міститиме вимогу обмежити підвищення температури на 2°C.

Нагадаємо, раніше в листопаді Світовий банк пов'язав глобальне потепління зі зростанням числа бідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram