ГоловнаСвіт

Обидва пілоти збитого Су-24 загинули (Оновлено)

Літак упав у селі Ямаді в сирійській провінції Латакія, де живуть туркмени.

Один з пілотів збитого турецькими повітряними силами російського бомбардувальника Су-24 загинув, другий перебуває в полоні у сирійських туркменів.

Про це повідомляє CNN Turk із посиланням на власні джерела.

Окрім того, в Мережі з'явилося відео, на якому показано тіло загиблого пілота.

За даними CNN, літак упав в селі Ямаді в сирійській провінції Латакія, де живуть туркмени.

Оновлено: На відео збройні сирійські повстанці стоять біля російського пілота, який лежить на спині. На його обличчі видно кров і гематоми. З кадрів, однак, неможливо встановити, чи живий знятий на відео чоловік.

На відео чути, як один із сирійських повстанців каже: "Російський пілот". Інший повстанець промовляє: "Десята дивізія захопила російського пілота, бог великий".

Сирійські повстанці, які захопили пілота російського літака Су-24, стверджують, що пілот загинув ще до приземлення, повідомляє Associated Press.

Оновлено о 15:55: За даними телеканалу SkyNews, обидва пілоти російського бомбардувальника загинули.

Як повідомляли раніше у вівторок, російський Су-24 збили після того, як, отримавши 10 попереджень, він порушив турецький повітряний простір. Міноборони Росії традиційно заперечує порушення.

Нагадаємо, після початку російських авіабомбардувань у Сирії Туреччина кілька разів повідомляла, що російські літаки порушували її повітряний простір, і попередила, що буде збивати їх. 16 жовтня військові літаки Туреччини збили російський безпілотник.

Крім того, раніше МЗС Туреччини висловило протест проти інтенсивного бомбардування туркменського села в північній Сирії російськими літаками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram