ГоловнаСвіт

На московській висотці вивісили український прапор

Будівлю на Котельницькій набережній вдруге прикрашають символом України.

Фото: facebook.com/mediaudar/

У Москві поліція затримала активістів руху "Єдність рівних", які вивісили прапор України на будівельних риштуваннях навколо висотки на Котельницькій набережній.

Як повідомляє "ОВД-Инфо", акція була приурочена до річниці початку протестів у Києві в листопаді 2013 року.

Членів руху - Олексія Домінкова, Олександра Шарапова і ще одного учасника на ім'я Олександр - доправили в ВВС Таганське. Усього в акції брали участь п'ятеро активістів. Крім українських, на риштуваннях вивісили прапори «Єдності рівних».

Фото: facebook.com/mediaudar/

Нагадаємо, в середині вересня Таганський суд Москви виправдав чотирьох парашутистів, яких затримали у справі про перефарбовування зірки на будівлі на Котельницькій набережній в кольори українського прапора. Цей інцидент стався в ніч проти 20 серпня минулого року, акція була приурочена до Дня незалежності України. У кольори українського прапора пофарбували зірку на шпилі висотки, крім того, поряд установили сам прапор. У підсумку затриманим висунули звинувачення в скоєнні вандалізму і хуліганства з політичних мотивів (ст.214 і 213 Кримінального кодексу).

Відповідальність за цю акцію майже відразу ж узяв на себе український руфер Григорій Мустанг (Павло Ушевець). Його справу виокремили в інше провадження. Слідство заочно пред'явило йому обвинувачення і отримало санкцію на його арешт. Руфера Володимира Подрєзова визнали співучасником Мустанга, його засудили до двох років і трьох місяців позбавлення волі. До цього він протягом року перебував у СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram