ГоловнаСвіт

У Росії запропонували створити міжнародний трибунал для терористів

Спікер Радфеду забула, як РФ влітку заблокувала схожий трибунал.

У Росії запропонували створити міжнародний трибунал для терористів
Фото: council.gov.ru

Росія пропонує створити міжнародний трибунал для суду над терористами і їхніми поплічниками, повідомила в п'ятницю голова верхньої палати парламенту РФ Валентина Матвієнко.

"Саме сьогодні виповнюється 70 років початку роботи знаменитого Нюрнберзького процесу, який засудив військові злочини поплічників фашистської Німеччини. Разом із нашими партнерами ми повинні домогтися створення міжнародного трибуналу, щоб суворо покарати терористів і їхніх поплічників, які скоїли жахливі злочини проти людяності", - цитує виступ Матвієнко на спільному засіданні обох палат видання "Слон".

Засідання було вирішено провести після теракту в Парижі й вибуху на борту авіайланера А321. У результаті двох терактів загинули понад 350 осіб.

Нагадаємо, що 29 липня 2015 року Росія заблокувала створення трибуналу, який мав покарати винуватих у катастрофі рейсу MH17 на Донбасі.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines збили із ЗРК "Бук" на сході України. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули. Найбільш імовірною причиною катастрофи є помилка тих, хто стріляв, - вони очікували українського Ан-26, але переплутали його з "Боїнгом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram