ГоловнаСвіт

Словенія закриє свої кордони для економічних мігрантів

Балканські країни обмежили доступ мігрантів на свою територію

Словенія закриє свої кордони для економічних мігрантів
Словения
Фото: www.look.com.ua

Словенія заявила про намір закрити доступ на свою територію для "економічних мігрантів", які прибувають у країну з сусідньої Хорватії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Така заява з боку словенської влади пролунала після того, як ООН заявила, що балканські країни обмежили доступ мігрантам і пускають на свою територію тільки сирійців, афганців та іракців.

Прес-секретар словенської поліції Драго Менегаліджа (Drago Menegalija) заявив, що Словенія прийматиме тільки мігрантів "з країн, де йдуть збройні бої".

"В останні дні прибуває все більше і більше людей, щодо яких у нас є підстави вважати, що вони є економічними мігрантами", - йдеться у письмовій заяві словенської поліції, що опинилася у розпорядженні Рейтер.

"Ми офіційно оголосили Хорватії, що повернемо групу економічних мігрантів. Ми ще не отримали відповіді від хорватської сторони".

Нагадаємо, раніше в листопаді Словенія почала будівництво паркану на кордоні з Хорватією.

За останніми даними, загалом від початку 2015 року до Європи прибули понад 1,2 тис. мігрантів. Переважно це біженці з охоплених війною країн Близького Сходу - Сирії, Іраку, Лівії, Афганістану. Низка європейських країн, що раніше охоче приймали мігрантів, заявили про вичерпання ліміту: зокрема шведська влада повідомила, що країна не зможе розмістити ще більше біженців, і порадили їм залишатися в Німеччині. Крім того, Польща пригрозила призупинити прийом біженців за квотами ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram