ГоловнаСвіт

У Франції назвали причину катастрофи швидкісного поїзда

Розслідування обставин залізничної катастрофи триває.

Швидкісний випробувальний потяг зійшов із рейок у Франції 14 листопада через запізніле гальмування перед поворотом.

Про це повідомляє у своєму твіттері Національна компанія французької залізниці (SNCF).

За даними SNCF, потяг зійшов з рейок на швидкості 243 км/год. Причиною трагедії стало те, що машиніст занадто пізно почав гальмування. Також у компанії додали, що під час події в кабіні потяга перебували сім осіб замість допустимих за правилами чотирьох, що також могло вплинути на реакцію машиніста.

Аварія 14 листопада сталася недалеко від населеного пункту Екверсайм. Поїзд компанії TGV зійшов із рейок під час випробувань ділянки магістралі між Парижем і Страсбургом. Деякі вагони впали з моста в річку. У результаті аварії загинули 11 людей, 42 людини постраждали.

Оскільки проводили тестування, в поїзді мали перебувати тільки технічні фахівці компанії, проте серед них були члени сімей, зокрема діти. Голова Товариства залізниць Гійом Піпі сказав, що розслідування зокрема має з'ясувати, чому це допустили.

Нагадаємо, залізнична катастрофа сталася наступного дня після того, як у Парижі практично одночасно сталося кілька  терактів - збройні напади і вибухи, в результаті яких, за даними місцевої влади, загинули 129 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram