ГоловнаСвіт

WSJ: ЄС і США готові розширити санкції проти Росії

За деякими прогнозами, антиросійські санкції можуть продовжити на чотири місяці.

WSJ: ЄС і США готові розширити санкції проти Росії
Фото: rus.ruvr.ru

Євросоюз і США мають намір продовжити і розширити санкції проти Росії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела в Брюсселі та Вашингтоні.

Питання антиросійських санкцій, як зазначає видання, розглядатимуть на саміті ЄС у середині грудня. За інформацією WSJ, зараз існують три можливі варіанти: продовження санкцій ще на шість місяців, пролонгація відразу на рік або ж, навпаки, лише на чотири місяці, щоб продемонструвати схвалення поступок Москви в українському питанні.

Водночас, як стверджує WSJ, у Брюсселі поширена думка, що економічний тиск на Росію потрібно продовжувати до реалізації Мінських угод. Можновладне джерело видання в ЄС заявило, що немає жодних ознак відсутності консенсусу щодо можливості розширення санкцій проти Москви. При цьому співрозмовники WSJ зауважили, що Німеччина, Франція і Великобританія не мають наміру відмовлятися від підтримки України заради російської допомоги в Сирії.

Аналогічну позицію в питанні санкцій займають США, наголошує WSJ. Видання наводить, зокрема, висловлювання помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд, яка 17 листопада заявила про те, що обмеження проти Москви слід продовжити, і пообіцяла далі надавати підтримку Києву.

Санкції проти Москви діють до 31 січня 2016 року. Таке рішення ухвалили на зустрічі голів МЗС країн ЄС у Брюсселі 22 червня. Крім Євросоюзу, обмежувальні заходи проти Москви ухвалили США, Норвегія, Японія, Австралія та Канада. Санкції стосуються банківського, нафтового й оборонного секторів. Їх увели через анексію Криму Росією й участь РФ у донбаському конфлікті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram