ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Посольство США висміяло російську газету за фейковий лист Держдепу

"Держдеп" запропонував "Известиям" допомогу з коректурою

Посольство США висміяло російську газету за фейковий лист Держдепу
Госдеп
Фото: 24smi.org

Посольство США в Росії висміяло опублікований російською газетою "Известия" фейковий лист, нібито надісланий Державним департаментом США, про фінансування провокацій і дискредитації російських політиків ЛГБТ-активістами.

Як пише "Медуза", видання повідомляло, що американці можуть платити ЛГБТ-активістові Миколі Алексєєву за дискредитацію В'ячеслава Володіна (перший заступник керівника адміністрації президента РФ, - ред.), Германа Грефа (голова Сбербанка РФ, - ред.) і керівника аеропорту "Шереметьєво" Михайла Василенка - раніше Алексєєв заявив, що всі вони є гомосексуалами.

Американські дипломати виклали скрин цього листа, де червоною ручкою виправлено 22 орфографічні та пунктуаційні помилки. "Держдеп" також звернув увагу на відсутність адреси одержувача в листі і висловив подив із приводу того, що як електронну адресу вказано пошту на безкоштовному сервісі Gmail (зазвичай чиновники використовують адреси в домені state.gov).

На закінчення "Держдеп" запропонував "Известиям" свою допомогу з виправленням помилок перед публікацією фейкових новин.

"Шановні Известия.рф, наступного разу, коли будете використовувати фальшиві листи, надсилайте нам - будемо раді допомогти виправити помилки. Щиро Ваш, Держдеп", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/russia.usembassy

Нагадаємо, у вересні Посольство США в РФ потролило телеканал РЕН ТВ за фейкову новину про посла Джона Теффта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram