ГоловнаСвіт

З аеропорту Копенгагена евакуювали людей через підозрілу сумку

Поліція не виявила в сумці підозрілих предметів

З аеропорту Копенгагена евакуювали людей через підозрілу сумку
Полиция в Копенгагене (Архив)
Фото: EPA/UPG

З одного з трьох терміналів аеропорту у столиці Данії Копенгагені евакуювали всіх людей після виявлення підозрілої сумки.

Про це повідомляє The Local з посиланням на повідомлення, розміщене місцевими поліцейськими у Twitter.

На місце інциденту приїхали два автобуси з поліцейськими. За словами очевидців, один із правоохоронців закричав: "Усі на вихід", після чого почалася паніка.

Скільки людей було евакуйовано, не повідомляється.

Інцидент стався через кілька годин після того, як у Данії оголосили другий рівень терористичної загрози через антитерористичний рейд у паризькому передмісті Сен-Дені.

Через деякий час поліцейські повідомили, що не виявили в сумці жодного вибухового пристрою.

Спецоперація почалася в Сен-Дені у середу, 18 листопада, близько 4:30 (5:30 за Києвом). У результаті було затримано семеро підозрюваних. При цьому серед них не виявилося підозрюваного організатора терактів у Парижі - Абдельхаміда Абауда (Abdelhamid Abaaoud). За даними прокуратури Парижа, смертниця, яка перебувала у квартирі, підірвала себе під час штурму, ще одного підозрюваного знайдено мертвим. Поранення під час рейду отримали п'ять поліцейських. Також стало відомо, що терористи планували здійснити нову атаку в Парижі.

У ніч із 13 на 14 листопада в Парижі та передмісті було здійснено серію терактів, жертвами яких стали 129 осіб, 352 людини отримали поранення. Бойовики влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, біля футбольного стадіону "Стад де Франс" у Сен-Дені прогриміли три вибухи, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників. Двоє з них привели в дію пояси смертника, одного ліквідувала поліція під час штурму.

Стали відомі імена деяких безпосередніх виконавців теракту. Крім того, ЗМІ дізналися ім'я імовірного організатора атак - це 27-річний бельгієць Абдельхамід Абауд.

Відповідальність за теракти у Парижі взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Раніше в середу президент Франції Франсуа Олланд закликав світову спільноту до створення широкої коаліції проти ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram