ГоловнаСвіт

Упізнано тіла всіх жертв терактів у Парижі

Понад 220 постраждалих у терактах досі залишаються в лікарні.

Упізнано тіла всіх жертв терактів у Парижі
Дань памяти погибшим при терактах в Париже
Фото: EPA/UPG

Тіла 129 людей, загиблих у результаті терактів у Парижі та його передмістях у ніч проти 14 листопада, впізнали.

Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на відповідну заяву, яку було зроблено на засіданні Ради міністрів Франції.

За інформацією видання, родичі жертв терактів змогли забрати останки своїх близьких з Інституту судової медицини.

За останніми даними, поранення різного ступеня тяжкості під час нападів отримали 352 людини, 221 досі залишається в лікарні, повідомляє французька радіостанція France Bleu.

Увечері 13 листопада в столиці Франції та передмісті Сен-Дені сталося кілька нападів. Бойовики влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників, а біля футбольного стадіону "Стад де Франс", де проходив товариський матч між збірними Франції та Німеччини, пролунали три вибухи.

Жертвами атак стали 129 осіб. Вісім терористів, які брали участь в атаках, мертві (сім із них були смертниками і підірвали себе, ще одного ліквідувала поліція). За інформацією ЗМІ, можливим організатором атак є 27-річний бельгієць Абдельхамід Абауд. Відповідальність за подію узяло на себе угруповання ІДІЛ.

Раніше сьогодні в Сен-Дені пройшла антитерористична операція. Було затримано сімох осіб, які, за даними поліції, планували теракт у діловому центрі Дефанс на північному заході Парижа. Абдельхаміда Абауда серед них не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram